Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Aanpassen BTW percentage 2019
Geachte Bronboek Professional-gebruiker,
 
Het zal u niet zijn ontgaan dat het lage BTW tarief per 1-1-2019 van 6% naar 9% gaat. Het aanpassen in Bronboek kunt u zelf eenvoudig doen via onderstaande handleiding:
 
Handleiding Wijzigen BTW percentage
 
Zodra dit is aangepast zal Bronboek met de juiste bedragen rekenen. Het kan echter zijn dat op de print en/of PDF van een kassabon, factuur of order het oude percentage zichtbaar is. In dit geval zal de helpdesk een aanpassing moeten doen om het percentage af te drukken wat u heeft ingesteld via de instructies. We vragen u dan ook om voor 1-1-2019 buiten werktijd om het percentage al vast aan te passen en alle printjes/mailtjes te controleren en als het niet goed staat zo snel mogelijk aan ons door te geven. Nadat u dit gedaan heeft moet het percentage weer op 6% gezet worden. Als u er pas in januari achter komt en doorgeeft aan de helpdesk dan kan het mogelijk even duren voor we het kunnen oppakken gezien de verwachte drukte. Maar nogmaals dit is dan alleen een 'visueel' probleem, de berekende bedragen zullen in alle gevallen berekend worden op de juiste manier.
 
Rond de jaarwisseling kunt u van uw leveranciers ook een groot aantal prijsmutaties verwachten. CBC en CB zullen de meeste wijzigingen doorgeven die in de meeste gevallen automatisch zullen worden doorgevoerd. Als u zelf handmatig artikelen heeft ingevoerd in BronboekProfessional met het laag BTW tarief dan moet u van die producten zelf controleren of de prijs aangepast moet worden en handmatig de aanpassing doorvoeren.
 
Omdat er veel prijsmutaties geprint gaan worden is het handig om vooraf te controleren of u nog voldoende prijs etiketten op voorraad heeft en deze eventueel nu vast te bestellen zodat u zeker niet zonder komt te zitten.
 
Het is wenselijk om vlak voor het einde van het jaar nogmaals op de Bronboek handleiding link te klikken. Als er op het laatste moment nog aanvullende opmerkingen zijn zullen we die daar opnemen.
 
Meer informatie
- Aanpassing Wet ivm BTW-verhoging (Boekbond KBb)
- Wat te doen in aanloop naar de BTW-wijziging? (Boekbond KBb)
- Nederlands btw-tarief van 6% naar 9% (CB)
- Is SnelStart klaar voor de verhoging van het lage btw-tarief? (SnelStart)
Deze e-mail is verzonden aan ##email## via Bronboek.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.