Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
De Bijbel van Bach in de Boekenweek
bachIn samenwerking met het Dominicanenklooster organiseren we a.s. dinsdagavond 13 maart een presentatie van de Bachbijbel. Dr. Marcel Zwitser en uitgever Dingeman van Wijnen zullen vertellen over dit bijzondere project dat wereldwijd aandacht krijgt.
 
Meer informatie vindt u hier. Hartelijk welkom vanaf half acht in De Refter van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.
 
boekenweek
Morgen start de Boekenweek.
Ditmaal is aan Griet Op de Beeck de eer gegund het boekenweekgeschenk te schrijven, de titel van het boek: Gezien de feiten (in het fries: Sa’t ik lan derhinne leit). Op de Beeck is inmiddels geen onbekende meer in (literair) boekenland.
 
 
zeeglasMaar ook Els Florijn, schrijver van Zeeglas, het geschenk voor de Week van het Christelijke Boek, geniet steeds meer bekendheid.
Rode papaver, dat vorig jaar uitkwam kreeg veel lovende recensies.
Over Zeeglas schrijft Rien van den Berg in het ND o.a.: 'een verhaal met vaart en diepte!'.
Tot en met zaterdag 17 maart ontvangt u bij ons één van beide geschenken bij aankoop van minimaal € 12,50 aan boeken.
In diezelfde periode kunt u bij ons ook het essay van de boekenweek kopen voor slechts € 3,50: Natuurlijk van Jan Terlouw.
 
Johann Sebastian Bach, Hart, Maarten 't
Johann Sebastian Bach Toen Maarten 't Hart acht jaar oud was, hoorde hij 'Wohl mir, dass ich Jesum habe' uit cantate 147 in de befaamde pianobewerking van Myra Hess. Het was het mooiste wat hij ooit gehoord had. Bach is zijn oudste, diepste, grootste liefde, meer nog zelfs dan Mozart. Dat is ook te danken aan het feit dat hij zich iedere dag aan de piano laaft aan de springlevende geest van dit onvergankelijke genie. In dit boek bespreekt hij een aantal biografische onduidelijkheden in het leven van Bach, probeert...
Prijs: 20,99 euro Meer informatie...
Hoe lees ik?, Paris, Lidewijde
Hoe lees ik?
Prijs: 12,50 euro Meer informatie...
De weg van de slang, Lindgren, Torgny
De weg van de slang De weg van de slang begint met een bericht over een aardverschuiving in Noord-Zweden. De verteller (Johan Johansson) bungelt met zijn benen in de bij die aardverschuiving ontstane kloof en begint zijn verhaal.
 
Deze meesterlijke roman van de Zweedse schrijver Lindgren is een wonder van oorspronkelijke vertelkunst en behelst een levensverhaal van onrecht, uitbuiting, liefde, opstandigheid en godsvertrouwen. Een onvergetelijk Jobsverhaal, in de mond gelegd van een ongeletterd man uit...
Prijs: 15,00 euro Meer informatie...
Spotvogels, Loenen, Saskia van; Geelen, Jean-Pierre
Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de gekken. Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je... Spotvogels
Prijs: 15,99 euro Meer informatie...
Nederlandsche Vogelen. 1770-1829, Nozeman, Cornelis; Sepp, Christiaan
Nederlandsche Vogelen. 1770-1829

Tussen 1770 en 1829 verscheen een bijzonder boek: Nederlandsche vogelen van Cornelis Nozeman en Christiaan Sepp en zoon. Het was de eerste poging om een overzicht te geven van alle inheemse vogels, in woord én beeld.

Het oorspronkelijke, vijfdelige werk bevat 250 unieke, met de hand ingekleurde gravures en levendige beschrijvingen van meer dan 200 vogelsoorten. Het is een van de topstukken uit de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en een van de duurste werken uit de...

Prijs: 39,99 euro Meer informatie...
Vers van het land, Brunstetter, Wanda
Mooi gebonden kookboek met veel extra's. (H)eerlijke recepten (meer dan 240!) met producten die vers van het land komen. Met handige en authentieke tips van de Amish voor (moes)tuinieren, maar ook over het gebruik van planten en groenten op andere manieren. Met prachtige foodfotografie.
 
Auteur Wanda Brunstetter is onder andere bekend van haar romans over de...
Vers van het land
Prijs: 25,00 euro Meer informatie...
De winter voorbij, Allende, Isabel
De winter voorbij

New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen en...

Prijs: 19,99 euro Meer informatie...
Vaderland, Aramburu, Fernando

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori's jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.
 
Bittori en Miren zijn getekend door een politiek fanatisme waar...

Vaderland
Prijs: 24,99 euro Meer informatie...
De ommegang, Aken, Jan van
De ommegang In de vroege lente van 1415, op de stoffige wegen van Italië, heeft de ambitieuze heelmeester en architect Isidorus van Rillington een ontmoeting die zijn leven totaal verandert. Isidorus' zoektocht naar kennis, die hem tot aan de rand van de wereld bracht, is daarmee voltooid. Hij besluit met zijn verworven inzichten naar Konstanz te reizen, waar op dat moment de groten der aarde bijeenkomen om de christelijke wereld van de ondergang te redden.
De ommegang is een meeslepende...
Prijs: 23,50 euro Meer informatie...
Nach Holland !, Groeneveld, Gerard
Op 10 mei 1940 werd Nederland ruw meegesleurd in een Wereldoorlog die Hitler het jaar daarvoor in gang had gezet. Over het verloop van de gevechten op Nederlands grondgebied is inmiddels veel bekend. Verrassend is het gebrek aan eigen beeldmateriaal dat laat zien hoe de strijd verliep. Daarvoor moeten we opvallend genoeg bij de Duitsers zijn. De populariteit van fotografie in het vooroorlogse Duitsland en aanmoediging ervan vanuit het Duitse leger, maakten dat duizenden soldaten een... Nach Holland !
Prijs: 24,95 euro Meer informatie...
Deze e-mail is verzonden aan info@goedhartboeken.nl via goedhartboeken.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.