Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Gedenken - Vieren - Keller
TKDe geuren van de lente, de vreugde van vakantietijd, gedenken en vieren en de opmaat naar Moederdag.
 
In de rubriek Zojuist verschenen vind je een opsomming van de belangrijkste nieuwe titels. Onder andere weer nieuwe titels over de 2e wereldoorlog. In het oog springt nu o.a. het boek van Ad van Liempt over de commandant van Westerbork Gemmeker. Maar ook: Majesteit, u kent het werkelijke leven niet - De oorlogsdagboeken van minister van Buitenlandse Zaken mr. E.N. van Kleffens van Michael Riemens.
Bijzonder is ook: De tweede Wereldoorlog in infographics van Jean Lopez.
infographics
Graag tot uw dienst!
We verzenden (en bezorgen!) dagelijks!
 
Goedhart - Boeken
verkoop@goedhartboeken.nl
038-4219802
Whatsapp:06-48559937
De Jodenvervolging in foto's, Kok, René; Somers, Erik
De Jodenvervolging in foto's De Jodenvervolging in foto's l Nederland 1940-1945 is het eerste fotoboek over de Jodenvervolging in Nederland.
De auteurs deden uitvoerig onderzoek in fotoarchieven in binnen- en buitenland.
Van de foto's is veel achtergrondinformatie achterhaald, waardoor de aangrijpende beelden nog meer zeggingskracht krijgen.
Particulieren stelden hun foto's ter beschikking.
Het resultaat is een indringende selectie van beelden voorzien van uitvoerige bijschriften.
Dit boek is de...
Prijs: 34,95 euro Meer informatie...
Ontkomen
Deze authentieke documenten- decennialang alleen in familiekring bekend - geven een uniek inkijkje in het leven van de Nederlands-joodse elite in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. De tekst wordt bezorgd door historicus dr. Bart Wallet, die de tekst voorziet van een inleiding en toelichtende teksten. Ook zal een katern met originele foto's worden opgenomen.
 
Lissabon, 15 mei 1941. Een joods echtpaar scheept in met bestemming New York. Tijdens de oversteek zetten ze het...
Ontkomen
Prijs: 19,99 euro Meer informatie...
Nevelkinderen, Riedesel, Valerie
Nevelkinderen Nevelkinderen van Valerie Riedesel is een waargebeurde familiegeschiedenis over de kinderen van een van Hitlers aanslagplegers, en vertelt hoe dit gezin Himmlers wraakprogramma overleefde. Na een aanslag op Hitler wordt Caesar von Hofacker gearresteerd. Niet lang daarna worden zijn vrouw Lotte en hun vijf kinderen door de SS opgepakt. Ze worden wreed van elkaar gescheiden. De moeder en de twee oudste meisjes, Anna en Christa, worden van het ene naar het andere concentratiekamp verplaatst. De...
Prijs: 22,99 euro Meer informatie...
Het schooltje van Auschwitz, Escobar, Mario

een indrukwekkend portret van een Duitse vrouw die haar kinderen trouw bleef tot in de gaskamers. (Jenneke van Garderen in het Nederlands...

Het schooltje van Auschwitz
Prijs: 19,99 euro Meer informatie...
Over de grens, Borrmann, Mechtild
Over de grens Opnieuw een prachtig spannende roman over een 'vergeten' geschiedenis. Hoe traumatische ervaringen tot excessen kunnen leiden. In haar vorige boek, Oorlogskind, verhaald ze over de verweesde kinderen in het naoorlogse Hamburg.
Borrmann is de Dowswell voor...
Prijs: 17,99 euro Meer informatie...
Oorlogskind, Borrmann, Mechtild
De jonge Hanno Dietz probeert vlak na de Tweede wereldoorlog samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Stenen houwen, brandhout en oud ijzer verzamelen tussen het puin, gevonden spullen verhandelen op de zwarte markt - het is zijn dagelijks bestaan.
Maar op een dag vindt hij tussen het puin een dode vrouw. En vlak bij haar een jongetje van een jaar of drie, in opvallend nette kleding. Het kind praat niet, en er is niemand die bij hem hoort. Hanno neemt...
Oorlogskind
Prijs: 10,99 euro Meer informatie...
Zwolle 40-45, Aarts, Herman
Zwolle 40-45 Wat het betekent om in oorlogsomstandigheden te leven is voor veel mensen moeilijk voor te stellen Die omstandigheden verschillen bovendien sterk van plaats tot plaats. Dit boek maakt met veel foto's zichtbaar wat er in Zwolle tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. De korte teksten gaan vooral over het leven van alledag en geven veel achtergrondinformatie.
 
De Zwollenaren keken vol ongeloof naar de Duitse militairen die op de eerste dag van de bezetting door de stad reden. Het...
Prijs: 12,50 euro Meer informatie...
Deze e-mail is verzonden aan info@goedhartboeken.nl via goedhartboeken.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.