Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Nieuw verschenen theologie
paulusEr zijn een aantal aansprekende titels verschenen de laatste tijd.
Paulus van Tom Wright is zo’n voorbeeld. Een meeslepende en leesbare biografie van de bekendste evangelist.
Hoe ziet de hemel eruit? van Henk Binnendijk mag een grote belangstelling genieten. Bijzonder was zijn optreden afgelopen week in de Stadsgehoorzaal in Kampen.
Arnold Huijgen verzorgt diverse lezingen over zijn veelbesproken boek Lezen en laten lezen, gelovig omgaan met de bijbel.
 
aighAfgelopen week verscheen Altijd in Gods hand. Een prachtig bemoedigend cadeauboek vol levenswijsheid voor dochters en (groot)moeders. Van de populaire auteur Lynn Austin.
Een nieuw, aansprekend dagboek, met een krachtige, persoonlijke boodschap is het net verschenen Luister vandaag naar Mijn stem, Gods Woord in jouw leven van Jos Douma.
Van Lieuwejan van Dalen een boek over het basisonderwijs voor volgelingen van Jezus: Levensweg, 100 dagenboek bij de Bergrede.

 
levensweg(Ook) geen onbekende in Zwolle, Holkje van der Veer over ‘wees niet bang’. Woorden die wel 365 keer voorkomen in de bijbel. Deze dominicanes schrijft daarover onder de titel Drijf-veer, de angst voorbij.
 
Bij herdenken hoort een boek! 75 jaar Gereformeerd-vrijgemaakt leven in woord en beeld weergegeven in Huis van de vrijmaking. Een boek in 75 herkenbare thema’s waarin de cultuur en het kerkelijk en maatschappelijk leven van deze levendige groep wordt weergegeven.
In Calvijn verzameld (2 delen) is een selectie weergegeven van het omvangrijke werk van de reformator Johannes Calvijn.
 
We zouden veel meer willen noemen. Nieuwe titels worden dagelijks toegevoegd aan onze rubriek Recent verschenen theologie.

Graag tot uw dienst!
We verzenden (en bezorgen!) dagelijks!
 
Goedhart - Boeken
verkoop@goedhartboeken.nl
038-4219802
Whatsapp:06-48559937
BGT Jongerenbijbel
BGT Jongerenbijbel Wil jij echt aan de slag met de Bijbel? Dan is deze Jongerenbijbel voor jou! Een bijbel in gewone taal. Het is een echte doebijbel, voor en door jongeren, die je helpt om de bijbel te lezen, te begrijpen, en iedere dag mee om te gaan.
Zoek je dagelijks een moment stille tijd? Dan is dit een prachtige...
Prijs: 49,95 euro Meer informatie...
Niet zonder hoop, Halik, Tomas
Van Tomás Halík is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag.
Hoop wordt juist in tijden van crisis sterk ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving.
Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt.
Halík beschrijft verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden, bijvoorbeeld wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende...
Niet zonder hoop
Prijs: 19,99 euro Meer informatie...
Onderweg met Bonhoeffer, Göpfert, Sandro
Onderweg met Bonhoeffer Dietrich Bonhoeffer is een van de belangrijkste kopstukken van de Bekennende Kirche en het verzet in het Derde Rijk. Dichter, marterlaar en kerkvader van de twintigste eeuw. Göpfert heeft voor 40 dagen een tekst uit een van de werken van Bonhoeffer gekozen en die voorzien van achtgrondinformatie, uitleg en toepassingen. Na deze bijbelstudies zal de lezer Bonhoeffer beter kennen: de mens Dietrich Bonhoeffer zelf, zijn manier van denken, en hopelijk ook Hem die Dietrich Bonhoeffer in zijn leven...
Prijs: 16,90 euro Meer informatie...
Heilige schijn, Plass, Adrian
De (niet zo) subtiele kunst van het Kerkmanschap.
 
Heb jij je ooit afgevraagd hoe en waarom het lichaam van Christus constant over zijn eigen voeten struikelt, zijn eigen missie in de weg zit en in de wereld een modderfiguur slaat? Heb je je er ooit over verwonderd hoe minder vrome mensen dan jij in de kerk in leiderschapsposities terechtkomen? Ooit het onbestemde gevoel gehad dat er een andere kracht aan het werk was tijdens een kerkvergadering? Je bent niet de enige.
Als twee...
Heilige schijn
Prijs: 17,99 euro Meer informatie...
De engel en het kind, Brouwer, Willeke
De engel en het kind Het is de tijd van de Romeinse overheersing.
De joden hebben het zwaar. Het leven is gevaarlijk en donker.
Onder elkaar spreken de joden over een Kind dat hen zal redden.
Er bestaan voorspellingen over dat Kind. Onbegrijpelijke voorspellingen.
Er zijn geleerden die de teksten kennen, maar die het niet met elkaar eens zijn. Er gebeuren vreemde dingen.
Een engel bezoekt de aarde en heeft een boodschap.
Twee vrouwen raken onverwacht zwanger.
Een man krijgt twee dromen...
Prijs: 15,00 euro Meer informatie...
Ken jezelf!, Horst, Willem van der
Dit boek zet de lezer aan het denken over wie hij is. Sociaal wetenschapper en psychosociaal therapeut Willem van der Horst laat systematisch, stap voor stap, zien wat inzichten uit de sociale wetenschappen, de theologie en de filosofie ons kunnen vertellen over onszelf. Daarbij legt hij voortdurend verbanden met Bijbelse lijnen. Dat verklaart gelijk de ondertitel van dit boek: 'Bespiegelingen over een christelijk mens-beeld.' Het is een studieboek en tegelijk een boek voor iedere christen die... Ken jezelf!
Prijs: 28,90 euro Meer informatie...
Het boek van de twaalf profeten, Rijswijk, Marius van
Het boek van de twaalf profeten Moed, hoop en vertrouwen voor Gods volk.
 
In de bijbelboeken van de twaalf kleine profeten zoekt God in liefde zijn volk. Het volk leeft vaak niet met God, wat met name blijkt in afgodendienst en sociaal onrecht. God roept daarom het volk door de profeten op tot bekering. Ook andere volken zullen zich voor God moeten verantwoorden. Maar er klinkt een hoopvolle boodschap: bij God is er redding voor mensen van alle volken.
 
De bijbelboeken van de twaalf profeten leren...
Prijs: 12,99 euro Meer informatie...
Gereformeerde ethiek, Bavinck, Herman
Herman Bavincks 'Gereformeerde Ethiek' is parallel geschreven aan 'Gereformeerde Dogmatiek', het standaardwerk waarmee generaties theologen in binnen- en buitenland zijn opgeleid. De onvoltooid gebleven 'Gereformeerde Ethiek' verschijnt na ruim een eeuw nu voor het eerst. Beide werken sluiten naadloos op elkaar aan. Gebruikmakend van de hele geschiedenis van filosofie en theologie en in gesprek met vele tijdgenoten heeft Bavinck niet alleen de gereformeerde geloofsleer, maar ook het... Gereformeerde ethiek
Prijs: 49,99 euro Meer informatie...
Gewone Catechismus (Luxe uitvoering), Pleizier, Theo
Gewone Catechismus (Luxe uitvoering)

Deze "nieuwe' catechismus, verschenen onder de titel Gewone Catechismus (in twee uitvoeringen) staat kort na verschijnen al volop in de...

Prijs: 17,99 euro Meer informatie...
Deze e-mail is verzonden aan info@goedhartboeken.nl via goedhartboeken.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.