Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
De Nieuwe Bijbelvertaling is uit!
BijbelVanmiddag is de nieuwste bijbelvertaling aangeboden aan Koning Willem-Alexander.
 
Deze NBV21 zoals die genoemd is, is een revisie van de in 2004 verschenen Nieuwe Bijbelvertaling. Bij de verschijning daarvan is aan de lezers / gebruikers gevraagd om opmerkingen en kritieken in te zenden. Dat leverde duizenden reacties op die meegenomen zijn in deze herziene vertaling.
Vanaf vandaag is het resultaat beschikbaar in een vertaling voor iedereen, de NBV21. Diverse theologen en voorgangers hebben al aangegeven blij te zijn met deze herziening, waarbij het overigens niet gebleven is bij de herinvoering van de ‘eerbiedshoofdletters’. Of, zoals het NBG meldt, de NBV21 is ‘beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie, uit 2004’.
 
De verwachting is dat op (korte) termijn de NBV21 de standaard zal worden bij het gebruik van de bijbel in erediensten en studiebijeenkomsten.
 
koningWilt u weten hoe de Nieuwe Bijbelvertaling tot stand is gekomen en wat er in deze revisie is gewijzigd dan is er NBV21- de vertaalmethode toegelicht van de bijbelwetenschappers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf.
Wat betreft de uitvoering is de NBV21 nu leverbaar in 14 verschillende edities.
Al deze edities kunt u bij ons inzien en zijn uit voorraad leverbaar!
 
Opmerkelijk is dat er gekozen is voor een ander formaat Standaardbijbel dan bij de vorige editie. De Huisbijbel is slechts enkele millimeters dikker en heeft vanwege het iets dunnere papier een duidelijker letter. Daarnaast is er ook een Literaire editie die weliswaar dikker is, maar bijzonder fraai van uiterlijk en opmaak!
 
Van deze bijbel zijn er ook al edities die je makkelijk kunt meenemen, zgn Compacte edities, formaat 10 x 15 cm, dundruk. Drie uitvoeringen: een bijbel met harde band, zonder hoes (Modern), een pastelkleurige en een ‘tijdloze’ editie, beiden met hoes.
 
Voor gebruik in de liturgie is er naast de Kanselbijbel ook een zgn Sprekersbijbel ofwel Edge lined bijbel: een prachtige, soepele leren editie. Beiden hebben nu een intekenprijs en zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage.
 
Wilt u meer informatie?
Graag laten we u de verschillende edities zien in onze boekhandel!
 
We zijn geopend van 9.00 - 18.00, op zaterdag tot 17.00.
Je bereikt ons via de website, via de mail (verkoop@goedhartboeken.nl)
of telefonisch 038-4219802.
Whatsapp:06-48559937
Volg je ons ook op:
instagramFacebook
Deze e-mail is verzonden aan info@goedhartboeken.nl via goedhartboeken.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.